Намери ни
To Top

Перуджа разкара Слободан Ковач

Вицешампионът на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) освободи сръбския специалист Слободан Ковач от поста старши-треньор на тима. Отборът записа 3 загуби в италианската Суперлига и още преди седмица медиите в Италия алармираха, че се готви промяна, като се спрягаше името на Радостин Стойчев за нов наставник.

Днес от Перуджа, където играе и националът Велизар Чернокожев, официално оповестиха раздялата си със Слободан Ковач. Клубът благодари за работата на Ковач и му пожелава всичко най-добро за в бъдеще.


В същото време официалният сайт на Сър Сейфти обяви и новия старши-треньор. Това е волейболист №1 на 20 век и бивш италиански национал Лоренцо Бернарди.

Миналият сезон Бернарди изведе Халкбанк (Анкара) до титлата на Турция, но след това не пое никакъв ангажимент. Името му е и сред 16-те кандидати за бъдещ селекционер на националния отбор на Полша.

Лоренцо Бернади ще бъде представен официално още днес като нов наставник на Перуджа. Това ще стане в 16,30 часа 16,30 часа в Best Western Hotel Quattrotorri Via Corcianese. Веднага след това той ще проведе и първата си тренировка начело на Сър Сейфти в ”Пала Евенджелиста”.

Ощр от категория Волейбол