Намери ни
To Top

Барцокас: Холмс май не знаеше, че тук излизаш за 5 нарушения

Треньорът на Барселона Йоргос Барцокас направи интересен коментар след победата над Жалгирис (Каунас) с 92:86 в Евролигата, обръщайки внимание на представянето на Джонатан Холмс. Новото попълнение на отбора изигра първи минути с екипа на каталунците, но скоропостижно напусна игрището в „Палау Блауграна“ за натрупани лични нарушения.

„Лично аз си мисля, че Холмс не знаеше, че в Европа излизаш за пет лични нарушения“, коментира къде на шега, къде на сериозно гръцкият наставник след края на двубоя. Равносметката на американското крило от дебюта му за Барса е такава – 12:40 минути игра, 4 точки, 3 борби, 1 асистенция, 2 грешки, 1 чадър и 5 нарушения.


24-годишният баскетболист очевидно ще има нужда от адаптация към европейския баскетбол, защото до момента не е играл на Стария континент и това си пролича на няколко пъти срещу Жалгирис. В една от ситуациите той направи крачки, което не е изненадващ за американец с първи досег с Европа, а в друга бе изигран от Аугусто Лима, който му изработи нарушение в нападение.

Ощр от категория Баскетбол