Намери ни
To Top

Мрънкането в Ню Йорк започна

Недоволството в състава на Ню Йорк започна след едва четири изиграни мача. Първи глас от състава на Никс надигна едно от новите попълнения Кортни Лий, който смята, че Джеф Хорнасек залага прекалено много на триъгълното нападение, проповядвано от клубния президент Фил Джексън и така играчите не работят достатъчно върху чисто игрови ситуации извън тази система.

“Трябва да се подготвяме повече за това как да се противопоставяме и да се движим в игрови ситуации, отколкото само да тренираме триъгълника. Правим главно това, а когато се подготвяме за защита – пак го правим срещу триъгълна атака.


По мое мнение имаме нужда да работим срещу игра на заслон и контразаслон, както и други варианти, защото останалите отбори играят по различен начин от нас”, казва Лий, цитиран от ESPN.

31-годишният Лий е част от лятната селекция в “Медисън Скуеър Гардън”. Той пристигна в Никс след сезон, който раздели между Мемфис и Шарлът, а преди това в кариерата си игра за Бостън, Хюстън, Ню Джърси и Орландо.

Ню Йорк има само една победа в първите си четири двубоя, а Кортни Лий записва по 9.8 точки, 2.0 борби, 1.0 асистенции и 0.8 отнети топки.

Ощр от категория Баскетбол