Намери ни
To Top

Ювентус обвини в лъжа най-тиражия италиански спортен всекидневник

От ръководството на Ювентус официално обвиниха „Гадзета дело Спорт“ в манипулация. В най-тиражирания спортен всекидневник на Ботуша се появиха думи на капитана Джанлуиджи Буфон, който се бил изказал неласкаво за повечето съперници на „зебрите“ в първенството. Освен това Джиджи предсказал, че Юве няма да види триумф в Европа.

„В Италия печелим, защото другите ги няма никакви.


В Европа обаче нещата не се получават и няма да се получат. Единствените два отбора в Серия „А“, които ни скочиха, ни победиха“, рекъл Буфон според „Спортната Библия“ на Апенините.

В официално изявление на шампионите обаче се посочва, че в клуба от Торино е проведено вътрешно разследване след публикацията. От Юве са категорични, че става въпрос за измислица, която няма нищо общо с истината и има за цел да засили неприятните предразсъдъци, насочени срещу клуба и неговите тифози.

Както е известно, преди десет години „Гадзета Дело Спорт“ бе един от най-върлите защитници на тезата, че Ювентус печели титлите си с измама и с публикациите си помогна за манипулирането на общественото мнение в Италия. В резултат на това бианконерите бяха пратени в Серия Б, а две техни Скудета бяха отнети, едното от тях дадено на Интер по служебен път.

Впоследствие се оказа, че не само ръководителите на Юве са имали нерегламентирани контакти с членове на съдийската комисия в Италия, заради което клубът понесе тежките санкции. Подобни връзки с шефовете на реферите са имали и началниците на Милан, и най-вече тези на Интер, който спечели най-много от скандала „Калчополи“.

Ощр от категория Футбол