Намери ни
To Top

Мойс Кийн – подобреното копие на Марио Балотели

Мойс Кийн направи своя дебют за Ювентус U19 срещу Бари в средата на септември. Под ръководството на Фабио Гросо младият играч се развива със скоростта на светлината. Талантливият футболист заби умопомрачителните 21 гола в 10 мача за U15, 24 попадения за U17, а за примаверата има 3 мача и точно толкова гола.

Всички в Италия започнаха да сравняват младежа с Марио Балотели, който също се появи на сцената с гръм и трясък.


Роденият в Кот д’Ивоар талант, има сериозни прилики с футболиста на Ница, но всички в Торино се надяват, че той ще развие потенциала си далеч по-добре от Супер Марио.
Мойс Кийн бе включен в групата на Юве срещу Удинезе в Серия А, а след това бе част от избраниците на Макс Алегри във всеки един двубой, въпреки че все още няма записана нито една минута.

Човекът, който стои зад нападателя е добре познато име – Мино Райола. Легендарният агент се изказа ласкаво за футболиста, а преди дни заяви: „Кийн е името, което трябва да се наблюдава през 2017 година. Не го казвам, защото съм му агент. Той е едва на 16 години, но има нужната решителност, за да се превърне в следващата голяма звезда на Ювентус.

Малко по-късно и Макс Алегри сподели впечатленията си за него: „Кийн може да расте, има добри качества, а това е просто един чудесен признак. Той демонстрира по-високо ниво, отколкото един играч, който е роден през 2000 година“, заяви специалистът.

Нека разгледаме качествата на младия стрелец:

Головете за него изглеждат нещо съвсем елементарно, това показва и статистиката. Начинът, по който реализира също го демонстрира. Младежкият национал на Италия притежава перфектна физика, скорост, а и технически е на нужното ниво, но най-важното е, че топката го обича и винаги отива там където е той. Когато се вгледаме в детайлите, се вижда, че Кийн е почти перфектният продукт, който всеки треньор и отбор иска да има в редиците си. Все пак има още много какво да учи, за да намери място сред големите звезди на „бианконерите“. Основен проблем при него е това, че много често се увлича в индивидуални действия, което създава неприятности за тима. Тактическите му познания в определени етапи от двубоите също издишат, но това са едни нормални грешки за толкова млад играч.
Ювентус доказа, че в последните години не може да развива собствени футболисти. Последният играч, който се наложи в тима е Клаудио Маркизио. Себастиан Джовинко, Де Челие и Лука Мароне са примери за диаманти, които обаче така и не успяха да оставят следа с екипа на „бианконерите“.

Всички в Торино желаят да задържат Мойс Кийн в клуба за дълъг период от време. Фабио Паратичи и Бепе Марота работят денонощно, за да успеят да постигнат договорка с футболиста и Мино Райола. Никой в клуба не иска да пропусне още едно бижу. Така, както се случи с Кингсли Коман, който твърде рано си тръгна от Ювентус. Животът при „старата госпожа“ изглежда все по-хубав, просто защото класата и талантът в клуба са на невероятно ниво, а какво по-добро място за развитие на новия топ стрелец на европейския и световен футбол.

Ощр от категория Футбол