Намери ни
To Top

Григор играе по време на сблъсъка Лудогорец – Арсенал

След успешния си старт в надпреварата на двойки в Париж, днес Григор Димитров започва участието си и на сингъл в турнира от сериите „Мастърс“ на АТР с награден фонд 4,3 милиона евро. Той е поставен под №14 в основната схема и като такъв почиваше в първи кръг. Във втория негов съперник ще бъде кипърецът Маркос Багдатис, с когото са стари познайници.

Срещата е последна по програма на централния корт и няма да започне преди 21,30 часа наше време, което означава, че ще съвпадне с часовете за провеждане на футболния сблъсък Лудогорец – Арсенал от Шампионската лига.


Вчера 31-годишният Маркос Багдатис записа убедителна победа срещу участващия с „уайлд кард“ французин По-Анри Матийо с 6:2, 6:4.

Григор и кипърецът имат дългогодишно съперничество, в което до момента са изиграли седем мача. Статистиката от тях категорично е на страната на българина – 6-1 победи, като нашето момче е в серия от пет поредни успеха. Последният от тях обаче дойде след тежка петсетова битка на Откритото първенство на Австралия през 2015 година.

За участието си във втория кръг на турнира във френската столица Григор Димитров има гарантирани 45 точки за класацията на АТP, както и 25 650 евро от наградния фонд. Маркос Багдатис заема 37-ото място в световната ранглиста.

Ощр от категория Тенис